اولین کافه کتاب در ایران در اوایل دهه 80 به کوشش شهلا لاهیجی تاسیس شد. "خواندن کتاب با یک فنجان چای" آرزویی بود که فراز و نشیب های بسیاری داشت. از آن سال به بعد کافه کتابهای بسیاری تاسیس و به دلایل متعدد تعطیل شدند.
اما مزه گشتن در بین انبوهی از کتابها، انتخاب چند نورچشمی و گذراندن چند ساعتی با آنها همراه با نوشیدن چای لذتی بود که دیگر نمیشد از مخاطب ایرانی دریغ کرد. کافه کتابهایی چون کافه کتاب مرکزی، کافه کتاب امیرکبیر، کافه کتاب نزدیک،کافه کتاب ثالث، کافه کتاب فرهنگسرای شفق و... نسل دوم این پاتوقهای روشنفکری شدند.
پیشنهاد ما این است اگر آنقدها هم اهل کتاب خواندن نیستید این هفته برای قرارهای دوستانهاتان یکی از این کافه کتابها را انتخاب کنید. یک کتاب شعر بردارید، یا یک داستان کوتاه پیدا کنید و تجربهی جدیدی برای خودتان خلق کنید.اگر هم از آن خورههای کتاب هستید که اینجا جان میدهد برای یک صبح تا بعد از ظهر غرق شدن در دنیای خیال!
در پایان آدرس چند کافه کتاب را برایتان مینویسیم. اگر به آنجا سری زدید سلام ژیوار را برسانید و عکسهای خود را با ما در اینستاگرام با هشتگ #ژیوار و #کافه کتاب به اشتراک بگذارید.
کافه کتاب نزدیک : خیابان کریم خان زند، بین خیابان ایرانشهر و ماهشهر، شماره ۱۳۴، طبقه اول
کافه کتاب شهر کتاب مرکزی: خ شریعتی، بعد از خ مطهری، نبش کلاته، کافه کتاب شهر کتاب مرکزی
کافه کتاب فرهنگسرای شفق: یوسف آباد، خیابان سیدجمالالدیناسدآبادی، خیابان21، بوستان شفق
کافه کتاب امیرکبیر: میدان انقلاب، خیابان انقلاب، بین ۱۲فروردین و اردیبهشت، انتشارات امیر کبیر
کافه کتاب نشر ثالث: خيابان كريمخان، بين ايرانشهر و ماهشهر طبقهي بالاي نشر ثالث